کاربردها و مزایای بیمه عمر انفرادی و مستمری ها
کاربردها و مزایای بیمه عمر انفرادی و مستمری ها
با توجه به شرایطی که افراد و خانواده ها ممکن است در اثر فوت سرپرست خانواده یا رسیدن وی به سن بازنشستگی متحمل شوند، کاربردهای بیمه های عمر به شرح ذیل معرفی می گردند:
1.تامین هزینه های فوت
به طور کلی با فوت سرپرست خانواده، تعهدات تازه ای برای بازماندگان، اعم از هزینه تدفین و مراسم به خاکسپاری، هزینه های درمانی و بیمارستانی بیماری احتمالی متوفی، پرداخت قروض، صورتحسابهای جاری، مالیاتهای سنگین بر دارایی و سایر هزینه های معاش خانواده به وجود خواهد آمد که می توان با تهیه بیمه عمر آنها را تأمین کرد.
2. تأمين مستمری برای بازماندگان پس از فوت
با فوت سرپرست خانواده، بازماندگان، نیازمند یک مقرری ماهانه و مستمر هستند تا هزینه های جاری و روزانه خود را تأمین کنند. به خصوص وجود فرزندان کمتر از ۱۸ سال، عدم اشتغال همسر بیوه، وجود افراد پیر یا معلول و نیازمند نگهداری از عواملی هستند که نیاز به وجود مستمری را بعد از فوت فرد در خانواده، تشدید می کنند. به عنوان مثال، برقراری یک مستمری هرچند ناچیز، برای همسر بیمه شده بعد از فوت وی، اثر بسیار مثبتی در زندگی و شرایط حیات وی خواهد داشت.
3. تأمین در برابر اتفاقات و حوادث ناگوار
در صورت بروز حوادث یا بیماری های صعب العلاج برای سرپرست خانواده، هزینه های جاری خانواده افزایش یافته و در مواردی تأمین معاش نیز میسر نمی باشد، در این شرایط برای تأمین نیازهای موجود، پوشش های اضافی برای معافیت از پرداخت حق بیمه، پرداخت سرمایه نقص عضو یا از کارافتادگی دائم و کامل، پرداخت هزینه های بیماری های صعب العلاج و… طراحی گردیده است که می تواند اثر مثبتی بر کاهش هزینه های خانواده داشته باشد.
4. تأمین اقساط وام ها و دیون
اغلب افراد در طول حیات خود، وام هایی را از بانک ها و مؤسسات مالی به خصوص برای خرید یا تأمین مسکن، دریافت می کنند که مورد خریداری شده معمولا تا پرداخت کامل اقساط در رهن بانک خواهد بود، و با فوت فرد، بقیه اقساط را بازماندگان باید بپردازند که در صورت عدم پرداخت آن، ممکن است آن دارایی یا خانه مصادره شود که با وجود بیمه های عمر این تهدید جدی مرتفع خواهد شد.
5. تأمین هزینه تحصیلات
سرمایه دیگری که با فوت سرپرست خانواده، ممکن است مورد نیاز باشد، تأمین هزینه تحصیل فرزندان به خصوص در دوره های عالی است و بیمه عمر می تواند سرمایه هایی را در دوره های معین در اختیار فرزندان قرار دهد.
6. تأمین سرمایه برای مقاصد خاص
اشخاصی که قصد دارند پس از فوت، وجوهی از ماترک خود را برای امور خیریه، مانند تأسیس درمانگاه، مدرسه، مسجد و یا رفع نیاز مستمندان، اختصاص دهند، می توانند با استفاده از بیمه عمر این کار را به انجام برسانند و بیمه گر پس از فوت وی، سرمایه مقرر را یکجا یا به دفعات در اختیار مؤسسه یا اشخاص تعیین شده قرار خواهد داد.
7. تأمین برخی نارسایی ها در کسب و کار
بیمه های عمر با تأمین سرمایه می توانند برخی از زیان های پیش بینی نشده یک مؤسسه را در صورت فوت مدیر یا برخی متخصصین کلیدی آن مرتفع سازد. همچنین بیمه عمر کاربرد وسیعی در رفع مشکلات یک شریک ناشی از فوت شریک دیگر دارد.
8. تأمين مستمری بازنشستگی
در صورتی که شخص تا سن بازنشستگی زنده باشد، نیازمند درآمدی ترجیحا به صورت مستمری می باشد تا بتواند نیازهای مالی خود مانند هزینه های رو به افزایش درمان بیماری ها را در دوران کهولت سن پوشش دهد. علاوه بر آن در کشورمان به دلیل وجود برخی موسسه های فرهنگی در خانواده ها، پس از تحصیل و ازدواج فرزندان و تشکیل خانواده و مراودات جدید، هزینه های افراد مسن و بازنشسته نه تنها کاهش نیافته بلکه با افزایش نیز روبرو می شود. در چنین شرایطی فرد بازنشسته و خانواده اش نیازمند حمایت مالی بیشتری هستند.
9.تأمین آتیه فرزندان
در بسیاری موارد، والدین ممکن است بخواهند برای آتیه فرزندان خود، برنامه ریزی کنند. معمولا پدر و مادری که خود در سن ۳۰ الى ۴۰ سال قرار دارند، و فرزندانشان در سنین ۵ الی ۱۰ سال هستند، در ۱۵ الی ۲۰ سال آینده، به یکباره با هزینه هایی روبرو خواهند شد که تقریبا با دوره بازنشستگی خودشان همزمان است. در آن زمان فرزندان خانواده نیازمند تأمین هزینه های تحصیلات دانشگاهی، سرمایه ای برای شروع کسب و کار، مبلغ قابل توجهی برای ازدواج و حتی تأمین هزینه های اولیه زندگی مشترک و مهریه خواهد بود و از سوی دیگر دختر خانواده نیز علاوه بر هزینه تحصیل، هزینه زیادی را برای تأمین جهیزیه نیازمند است. تمامی این موارد که به عنوان هزینه های آتیه فرزندان به عهده خانواده هستند، با خرید بیمه های عمر اندوخته ساز به صورت تدریجی، قابل پرداخت است.
10. پس انداز با قاعده و سرمایه گذاری منظم مبالغ اندک
معمولا اغلب خانواده ها، به خصوص طبقه متوسط، پس اندازهای ماهانه ای دارند که به خودی خود نمی توان از آنها برای خرید یک دارایی با هزینه های هنگفت مانند مسکن، اتومبیل یا زمین استفاده کرد. از سوی دیگر جمع آوری این وجوه توسط خود شخص نیز، مستمر نیست و چه بسا دستخوش وسوسه های گوناگون قرار گرفته و خرج می شود. به همین دلیل بسیاری از افراد، پس انداز قاعده مند و مطمئن را به پس انداز آزاد و نامرتب ترجیح میدهند و بیمه های عمر یکی از بهترین روش هایی است که این وجوه را به شکل کارا و با استفاده از سود مرکب برای فرد، پس انداز و سرمایه گذاری می کند.
11.کارایی در سبد هزینه های خانواده
معمولا موسسات بیمه برای جمع آوری حق بیمه در سررسید های معین، مشتریان و بیمه گذاران را مطلع میکنند و این امر موجب میشود بیمه گذاران این وجوه را از درآمد خود کنار بگذارند. وجوهی که در غیر اینصورت احتمالا صرف خرید کالاهای غیرضروری یا صرفا مصرفی میشود.
0 نظر
نوشتن نظر