تعریف از کار افتادگی دائم در بیمه
تعریف از کار افتادگی دائم در بیمه
در صورتی که بیمه شده بر اثر وقوع حادثه یا حوادث مشمول بیمه دچار نقص عضو و از کارافتادگی دائم شود بیمه گر متعهد است که سرمایه بیمه مندرج در بیمه نامه را طبق جدول و شرایط پیش بینی شده به بیمه شده بپردازد. نقص عضو و از کار افتادگی دائم ممکن است کلی (مطلق) یا جزئی (نسبی) باشد که موارد آنها در جدول نقص عضو قید شده است. باید توجه داشت که جدول مذکور جنبه قراردادی دارد و با توافق طرفهای قرارداد قابل تغییر (کاهش یا افزایش) است. بدین معنا که اگر بیمه شده ای بر حسب شغل و حرفه خود با اهمیتی که عضوی از اعضای بدن او در اعمال شغل و حرفه اش دارد، مایل باشد که درصدهای مذکور در جدول نقص عضو متناسب با نیاز او شود. بیمه گر این درخواست را بررسی و ارزیابی می کند و نرخ و شرایط و جدولی فراخور حال تقاضاکننده تعیین خواهد کرد (مانند این که جراح یا پیانیستی بخواهد دست های خود را با ضریب بیشتری بیمه کند).
نقص عضو و از کار افتادگی دائم کلی: در مواردی که بر اثر حادثه، عضوی از اعضای بدن بیمه شده قطع شود با قادر به انجام دادن وظایف طبیعی خود نباشد، نقص عضو یا از کارافتادگی دائم به شمار می رود؛ ولی به هر حال اظهار نظر پزشک کارشناس و تعیین درجه نقص عضو و از کارافتادگی دانم ضروری است. در عمل، پزشک کارشناس زمانی قادر به اظهار نظر است که وضعیت فرجامین مصدوم برآورد و تعیین شود. این حالت را در اصطلاح «تثبیت وضع مصدوم» می نامند و هنگامی مقدور است که همه معالجه های ضروری انجام شده و مدتی از زمان وقوع حادثه و صدمه بدنی گذشته باشد و دیگر امیدی به بهبودی مصدوم و اعاده وضع سالم و طبیعی او نباشد، بیمه گران مواردی را که نقص عضو و از کارافتادگی دائم محسوب می شود در بیمه نامه های حوادث اشخاص می گنجانند، چنان که بند الف از ماده ۲۲ شرایط عمومی بیمه نامه حوادث، موارد نقص عضو و از کار افتادگی دائم کلی را به شرح زیر بر می شمارد: (در ضمن موارد نقص عضو یا از کار افتادگی دائم، جنبه قراردادی و توافقی دارد و قابل تغییر و تبدیل است.)
١- نابینایی کامل و دائم از دو چشم؛
۲- از کارافتادگی دائم و کامل یا قطع دو دست (حداقل از مچ)؛
٣- از کار افتادگی دائم و کامل با قطع دو پا (حداقل از مچ)؛
4- از کارافتادگی دائم و کامل یک دست و یک پا (حداقل از مچ)؛
٥- از دست دادن هر دو پنجه پا؛
6- قطع کامل نخاع؛
۷- ناشنوایی کامل و دائم هر دو گوش؛
۸- برداشتن فک پایین؛
موارد زیر نقص عضو و از کارافتادگی دائم جزئی محسوب می شود و غرامت این موارد معادل درصدی از سرمایه بیمه است که برای هر یک از اعضا تعيين شده است:
1- از دست دادن قدرت و توانایی حرف زدن (لالی) اعم از کار افتادگی دائم ۸۰٪ و کامل حنجره با قطع زبان؛
۲- انگشت شست؛
٣- بند اول شست؛
4- سبابه؛
٥- بند اول سبابه؛
6- بند اول و دوم سبابه؛
۷- هر یک از دو انگشت میانه؛
۸- انگشت کوچک؛ در هر حال حداکثر تعهد بیمه گر بابت مجموع نقص عضو انگشتان هر دست از٪۵۰ سرمایه بیمه شده تجاوز نخواهد کرد و در صورتی که مجموع انگشتان هر دو دست قطع و یا از کارافتاده دائم شود، حداکثر معادل٪۸۰ سرمایه بیمه قابل پرداخت خواهد بود؛
۹- فقدان دندان ها حداکثر٪ ۲۸؛
۱۰- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع یک پا از مفصل ران٪۷۰؛
۱۱- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع یک پا از ساق ٪۹۰؛
۱۲- از کار افتادگی دائم و کامل یا قطع یک پا از مچ٪٥؛
۱۳- از کار افتادگی دانم و کامل یا قطع انگشتان پا ٪۳۰؛
14- شست پا ٪۱۰؛
۱5- هر یک از دیگر انگشتان ٪٥؛
۱6- نابینا شدن یک چشم٪ ۵۰؛ در صورتی که بیمه شده قبل از حادثه از بینایی کامل یک چشم محروم بوده باشد، درجه نقص عضو نابینا شدن چشم دیگر٪۸۰ خواهد بود.
۱۷- از دست دادن شنوایی یک گوش ٪۳۵ در صورتی که بیمه شده قبل از وقوع حادئه ی مشمول بیمه، از شنوایی کامل یک گوش محروم بوده باشد، درجه نقص عضو ناشنوا شدن گوش دیگر 65 درصد خواهد بود
۱۸ از دست دادن لاله گوش٪ ۱۰ ؛
۱۹- از دست دادن حس بویایی٪ ۱۵ ؛
۲۰- از دست دادن حس چشایی ٪۱۵؛
۲۱- غرامت نقص عضو سایر اعضای سر جمجمه و صورت از حداکثر 40 درصد سرمایه بیمه تجاوز نخواهد کرد؛
۲۲- یک کلیه٪۳۰؛
۲۳- طحال ٪۷؛
۲٤- بیضه ٪۵؛
0 نظر
نوشتن نظر